"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-10-20

EU-PolarNets dokumentsamlingar och forskningsprogram

NYHET EU-PolarNet presenterar det första helt samdesignade europeiska polarforskningsprogrammet och publicerar två dokumentsamlingar: En om europeisk tillgång till infrastruktur och interoperabilitet samt en om status för intressentengagemang inom polarforskning

Text: Anngelica Kristoferqvist

Ambitionen med EU-PolarNet var att förbättra och stärka det internationella samarbetet inom polarforskning, att utveckla ett integrerat europeiskt forskningsprogram och en resursinriktad infrastruktur och användningsplan och initiera, föra och upprätthålla en meningsfull dialog med polära intressenter.

EU-PolarNet upphörde i juni 2020 men de är stolta över att kunna presentera det första samdesignade europeiska polarforskningsprogrammet, och de har publicerat två dokumentsamlingar: En om europeisk infrastrukturåtkomst och interoperabilitet samt en om status för intressentengagemang inom polarforskning.

Det europeiska polarforskningsprogrammet (EPRP) utvecklades med uppdraget att identifiera forskningsprioriteringar som har direkt relevans för de mest pressande samhällsutmaningarna såsom lokala och inhemska samhällen, polarintressenter, och mer allmänt alla regioner inklusive Europa står inför, som ett resultat av förändringarna i polarregionerna. EPRP är resultatet av en femårig process för samdesign och samarbetsutveckling av en framtida forskningsagenda för Europa som har utförts inom EU-PolarNet-konsortiet.

Integrated European Polar Research Programme

Det två dokumentsamlingarna från EU-PolarNet; ett projekt som finansieras under Horizon2020 i fem år, förenar europeiska expertis inom både antarktisk och arktisk forskning. Dokumenten har skrivits av polarforskningsexperter väntas utöka det europeiska polarforskningssamarbetet ytterligare och förbättra det globala samarbetet

White Paper on European Polar Infrastructure Access and Interoperability

White Paper on Status of Stakeholder Engagement in Polar Research

EU-PolarNet 2 kommer att anordna sin virtuella kick-off tillsammans med EU Polar Clusters årsmöte den 26-27 oktober 2020, båda inom den kommande 2020 Polar Science Week 2020. Besök deras konferenswebbplats för registreringsinformation och program.

Konferenswebbplats