"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-06-01

Europeiska CBRNE-centret bjöd in till Partnership Forum

NYHET Förra veckan var Europeiska CBRNE-centret värd för en två dagar lång konferens i Umeå inom projektet Joint Action Terror. Konferensen som benämns Partnership Forum innehöll fullspäckade dagar av diskussioner, presentationer och nätverkande. För deltagarna var detta ett utmärkt tillfälle att få träffa andra inom projektet, bolla idéer och komma med nya lösningar.

Text: Lisa Hermansson

Per-Erik Johansson, föreståndare på centret och del av koordinatorgruppen i projektet, ger sin kommentar om dagarna: ”Det märktes att det var det tredje Partnership Forum. Deltagarnas förtroende för varandra och öppenhet i det stora konsortiet (drygt 130 personer) växer för varje gång och diskussionerna blir mer öppna och därmed mer givande. Det var kul att återigen få träffa alla deltagarna och hälsa dem välkomna till Umeå och universitet". Under dagarna gavs deltagarna också möjligheten att besöka Curiosum och Tonka Strandgatan för att visa dem en liten del av staden.

Utöver de många intressanta diskussionerna lyftes även mål inom projektet. Pågående arbete om att förlänga projektet till slutet av 2024 är på gång och inväntar slutgiltigt svar. Många av de olika arbetsgrupperna menar att förlängningen är avgörande för att komma med hållbara rekommendationer för både nationella aktörer och operativ personal. För att läsa mer om projektet besök hemsidan JA Terror.