"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-03-13

Europeiska CBRNE-centret ny koordinator för projektet OACCUs

NYHET Europeiska CBRNE-centret har sedan några veckor tillbaka fått ta över rollen som koordinator för projektet OACCUs (Outdoors Against Cancer Connects Us). Projektet ska bygga upp ett hållbart nätverk för unga EU-medborgare som överlevt cancer.

Text: Lisa Hermansson

Under februari svarade Europeiska CBRNE-centret på en förfrågan om att ta över ledningen av projektet OACCUs, centrets projektledare Svenja Stöven har sedan dess axlat rollen som koordinator. Svenja har tidigare varit projektledare för Safety & Security Test Arena, och är och har varit ansvarig för Europeiska CBRNE-centrets deltagande i JA Terror, MELODY och CLINF bland annat. "Även om projektet inte ligger i linje med de CBRNE-frågor som centret annars arbetar med, så finns en stark koppling till vårt arbete i att vara bryggan mellan akademi och slutanvändare, i detta fall canceröverlevare. Därför är det väldigt givande och spännande att få leda OACCUs" säger Svenja. 

OACCUs finansieras av Europeiska genomförandeorganet för hälsofrågor och digitala frågor (HaDEA). Projektet startade i juni 2022 och kommer pågå i 18 månader. Läs mer om projektet här