"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-05-03

Europeiskt konsortium-möte om IT för äldre 3-5 maj i Umeå

NYHET Företrädare för tio projektpartners från hela Europa kommer till Umeå 3-5 maj för konsortium-möte i AGNES-projektet. Det är ett europeisiskt projekt som ska hjälpa äldre till ett självständigt och mer socialt liv genom IT. Studien leds av professor John Waterworth vid Institutionen för informatik vid Umeå universitet.

Användare i Sverige, Grekland och Spanien kommer att delta i varje skede av projektet, som viktiga aktörer i innovationsprocessen. Valda frivilliga användare i Skellefteå och Umeå har redan de första installationerna i sina hem och tillhandahåller projektgruppen med väsentliga kommentarer och förslag på design. AGNES-projektet kommer under onsdagen 5 maj att besöka ett serviceboende i Skellefteå tillsammans med representanter från kommunen.

AGNES-projektet representerar en unik kombination av specialistkompetens samt praktiska och kommersiella kunskaper. I projektet ingår världsberömda forskare inom psykologi och åldrande från Spanien, ledande experter inom computer vision och emotion recognition från Grekland och Tyskland, företrädare för användare och vårdgivare från Sverige, Grekland och Spanien, samt leverantör av kommunikationsteknik från Italien och en utvecklare av ett banbrytande socialt nätverk för familjer från Österrike. Projektet samordnas av Umeå universitet med FoU bidrag från Institutionen för informatik och Institutionen för medicinsk teknik vid Norrlands Universitetssjukhus.

AGNES-projektet har tilldelats cirka 25 miljoner kronor under 2009–2012 av EU-kommissionens Ambient Assisted Living (AAL) Joint Programme och har en total budget av 34.5 miljoner kronor. I Sverige koordineras AAL av Vinnova. http://www.aal-europe.eu

AGNES-projektets samordnare:

Professor John Waterworth Institutionen för informatik Umeå universitet Mob: 073-8111 440
E-post: jwworth@informatik.umu.se

Kontakt Skellefteå kommun:

Louise Lundholm Kvalitetsledare, Social kontoret Skellefteå kommun Mobil: 073-060 41 33
E-post: louise.lundholm@skelleftea.se

Redaktör: Ingela Hjulfors Berg