"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-07-29

Förbättrar träningsresultat och minskar skaderisker

NYHET Företaget KriMag har utvecklat ett program som ger direkt feedback på kroppsrörelser. Med en vanlig filmkamera, några markörer och KriMags system är det enkelt att analysera och förbättra tekniken i sin träning, både för att minska skaderisken och öka prestationen.

– Man sätter ett markörband på kroppen, till exempel på låret, och så mäter programvaran höjd på hopp och så vidare. Det unika är att datan analyseras i realtid, vilket gör att testpersonen får resultatet under tiden den tränar. Det blir roligare, man kan pressa sig mer och man får bättre träningseffekt, säger Magnus Andersson.

Han och kollegan Krister Wiklund forskar inom fysik och har tillsammans utvecklat KriMag. I bolaget finns även en anställd.
– Vi testar nu produkten hos potentiella kunder och är i princip redo att lansera. Vårt program är perfekt för ett idrottslag som vill göra snabba fystester. Det är lätt att sköta och enkelt att utföra för fystränaren, säger Magnus Andersson.

KriMag har fått acceleratorstöd från Uminova Innovation och 2012 vann företaget entreprenörstävlingen Framsteg. KriMag har haft kontakt med affärscoacherna på Uminova Innovation samt gått deras utbildningar i företagande.
– Nu ska vi ut och sälja, och hittills är det många som visat intresse för vår produkt, säger Magnus Andersson.

www.krimagtech.se

Artikeln är hämtad från Uminova Innovations årsrapport, Resumé 2012

Redaktör: Karin Wikman