Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 7 maj 2021)

Publicerad: 13 jan, 2011

Forskare fick utmärkelse på kinesisk konferens

NYHET Keni Ren, doktorand vid institutionen för tillämpad fysik och elektronik, tilldelades utmärkelsen ”Best Paper Award” på en konferens i Hangzhou, Kina. Den belönade artikeln beskriver en teknik för att identifiera och spåra djurparksdjur.

Konferensen heter 2010 IEEE/ACM Internet of Things Symposium och ägde rum strax före jul. Artikeln som Keni Ren presenterade bär titeln ”Tracking and Identification of Animals for a Digital Zoo” och övriga författare är Johannes Karlsson och Haibo Li, som också är verksamma vid institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

Relaterad information

Projektet Digital djurparkInfotech Umeå: Digital djurpark ökar kunskap om överföring av realtidsvideo

Redaktör: Karin Wikman