"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2009-01-28

Fransk konstnärsduo föreläser på Bildmuseet

NYHET På tisdag 3 februari får Bildmuseet besök av konstnärsduon Bureau d’études från Paris, aktuella i utställningen The Map. I en öppen föreläsning kl 18.30 berättar de om sina sociala kartor, verktyg för att förstå oss själva.

Bureau d’études utgörs av konstnärerna Léonore Bonaccini och Francois-Xavier Fourt. Under de senaste åren har den franska duon skapat kartor över samtida politiska, sociala och ekonomiska system. Deras kartor för samman till synes separata företeelser till en större helhet och avslöjar strukturer som vanligtvis förblir osynliga. De visuella analyserna baserar sig på grundliga efterforskningar och presenteras vanligtvis som stora planscher.

Bureau d’études kartor gör det möjligt att skapa reda i den sociala verkligheten. Kartorna saknar latituder, longituder och andra symboler som vanligtvis används inom topografin. Deras kompassbilder av sociala geografier baseras istället på symboliska eller kvasisymboliska element som information, konventioner och regler som styr sociala relationer och maktfördelning.

Varmt välkommen att lyssna på Bureau d’études föreläsning "Mapping the Laboratory Planet " på Bildmuseet på tisdag 3 februari kl 18.30. Fri entré. Föreläsningsspråket är engelska.

OBS! Helgen den 7-8 februari är det stor avslutning av utställningen The Map, med intressanta föreläsningar och workshop. Program och mer information.

Läs om utställningen The Map.

För ytterligare information, kontakta intendent Riikka Anttila, Bildmuseet
tel: 090 - 786 93 53 eller e-post.
www.bildmuseet.umu.se

Redaktör: Helena Vejbrink