"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-09-22

Fredagsmys med forskare!

NYHET Den 24 september firas ForskarFredag i Skellefteå och 21 andra orter i Sverige – och i 32 länder runt om i Europa. Forskare vid Umeå universitet deltar i arrangemanget.

Bland annat håller kemisten Tobias Sparrman minikursen "Kokande kallt och fasligt kul". Molekylärbiologerna Linda Westermark och Sara Carlsson har en workshop om "CSI - hur fungerar det?".

– Genom vardagsnära möten med forskare vill vi visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb, säger Lotta Tomasson, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

I Skellefteå erbjuds en mängd programpunkter på Campus Skellefteå och Nordanå kulturcentrum.  Aktiviteterna är gratis och öppna för alla. Syftet är att visa hur kul forskning är och hur den berör oss i vardagen.

EU-kommissionen har utlyst den fjärde fredagen i september som Researchers’ Night. I Sverige kallas vetenskapsfesten för ForskarFredag och anordnas för femte året i rad.

ForskarFredag i Skellefteå ordnas i samarbete med Umeå universitet i Skellefteå och Luleå tekniska universitet. Aktörer som Teknikens Hus, Skellefteå kraft, European Office, Tekniska kontoret, Campusbiblioteket, NUI, Skellefteå Fritid finns också på plats.
Dagen ordnas med stöd av EU-kommissionen, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet och VINNOVA.

Mer information och pressbilder finns på www.forskarfredag.se

Kontakta gärna:

Torunn Törnblom, projektledare, Campus Skellefteå, 0910-71 26 90 eller e-post: torunn.tornblom@skelleftea.se

Cissi Askwall, kommunikationsansvarig ForskarFredag Sverige, 070-626 44 74, cissi@v-a.se

Lotta Tomasson, projektledare ForskarFredag Sverige, 070-255 38 91, lotta@v-a.se

Redaktör: Karin Wikman