"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2005-09-08

Geologins dag firas på Umeå universitet

NYHET Fredagen den 9 september besöker högstadie- och gymnasieelever Umeå universitet för att lära sig mer om berg, jord, luft och vatten. Satsningen går under namnet Geologins dag.

Geologins dag är en nationell temadag som sträcker sig från Skåne till Norrbotten. Till Umeå universitets arrangemang har 75 högstadie- och gymnasieelever anmält sig. De kommer att bjudas på bildvisningar från Hawaii och Grönland, exkursionspromenader och guldvaskning. Dessutom får eleverna lära sig att navigera med en GPS och ta del av Umeå universitets mineralsamling. Eleverna kan också ta med sig egna stenar och få hjälp med att bestämma dem.

Bakom arrangemanget står naturgeografi/institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet i samarbete med Västerbottens Amatörgeologer. Geologins dag är en satsning för att göra geovetenskap och dess tillämpningar allmänt kända. Syftet är stärka geologins ställning i samhället. Därför vill Geologins dag belysa vikten av geovetenskaplig kunskap och ge gemene man kännedom om, och inblick i, den geovetenskapliga världen.

Läs mer om Geologins dag på www.geologinsdag.nu

Tid: Fredagen den 9 september, kl 10.15–15
Plats: KBC-huset, Umeå universitet

För ytterligare information, kontakta:

Rolf Zale, institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapE-post: rolf.zale@emg.umu.se
Telefon: 090-786 67 81

Program

10.15 Bildvisning om Hawaiis vulkaner10.30 Exkursionspromenad runt universitetet
11.15 Stenar från rymden. Vad är det?

12.00–13.00 Lunchuppehåll

13.15 Bildvisning från geovetenskapligt fältarbete på Grönland13.30 Exkursionspromenad runt universitetet14.15 Bildvisning från geovetenskapligt fältarbete från Antarktis
15.00 Slut

Följande programpunkter är igång mer eller mindre kontinuerligt:

• Tipspromenad• Prova att navigera med en GPS och se på en flygbild i datorn hur du gått• Vaska guld!• Mineralbestämning. Ta med dina stenar så får du veta vad de är• Titta på vår mineralsamling• Västerbottens Amatörgeologer visar och säljer mineral
• Lottförsäljning med mineraler som priser

Redaktör: Karin Wikman