"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-03-19

Granta Design – ny databas som stöder materialutbildning

NYHET Databasen täcker material, tillverkningsmetoder, produkter, och mycket annat och är ett stöd för materialutbildning inom teknik, design, vetenskap och hållbar utveckling.

Databasen är tydligt anpassad för utbildning, vilket framgår av de olika filter/nivåer man kan applicera på databasen. Den kan visas ur ett designperspektiv, ur ett arkitekturperspektiv, eller bara för olika nivåer av förkunskaper. Beroende på filter så kan man få en lagom nivå på informationen, och få mer relevant information för det man vill undervisa i.

Den har också flera användbara verktyg, däribland ”chart/select” där man kan göra jämförelser av alla möjliga material och materialegenskaper. Med verktyget ”eco audit” kan man beräkna koldioxid- och energi-fotavtryck för olika produkter över dess hela livscykel.

Gräver man djupt i databasen så är den också mycket detaljerad. Man kan gå ner på enskilda metall-legeringar och deras egenskaper givet olika termiska och mekaniska behandlingar. Det kan få praktisk användning till exempel vid instrumenttillverkning i forskningen.

Databasen Granta Design