"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-02-20

Hälsa på campus lockade studenter och anställda till träna hjärna

NYHET Förra tisdagen, 13 februari, arrangerades Hälsa på campus. Dagen lockade såväl studenter som anställda till olika föreläsningar, workshops och aktiviteter på universum.

Projektet Hälsa på campus är en del i en satsning på hälsa/friskvård vid Umeå universitet samt som en satsning för att studenter som framtidens ledare ska ha kunskaper och förståelse för att själva prioritera hälsa men också för att kunna inspirera andra till ett hälsosamt liv. Genom att inspirera, öka medvetenheten och kunskapen kring fysisk aktivitet och hälsa är förhoppningen att Umeå universitet ska få hälsosammare och mer välmående studenter och personal. 

Hälsa på campus bjöd på ett varierat program

I Aula Nordica föreläste Johanna Stenling tillsammans med Stina Nilsson med rubriken "Friska arbetsplatser", José Nunez med rubriken "Vad är bra träning och sund livsstil - egentligen!" samt Pernilla Forsberg Tiger med föreläsningsrubriken "Bli inspirerad - ledarskap för livet!".

Ett av flera uppskattade inslag på programmet Hälsa på campus var de 80 bokningsbara massagetiderna hos studenterna på Fysioterapeutprogrammet. Fysioterapeutprogramstudenterna erbjöd även rörelsetest och gav besökarna individuella tips på träning. Hos studenterna på Tränarprogrammet erbjöds besökarna teknikcoaching i exempelvis benböj och marklyft. 

I rotundan kunde studenter och anställda träna CXWORX, Yoga, Zumba och Total Training tillsammans med instruktörer från IKSU. Runt om i Universum visade Umeås rika föreningsliv upp sig och erbjöd olika pröva på aktiviteter. Cirka 30 föreningar fanns på plats och presenterade sin verksamhet. 

- Vi är  jättenöjda med dagen! Programmet har erbjudit en stor variation och bredd inom området hälsa/friskvård och vi har fått mycket positiv respons på arrangemanget av dagens deltagare. Inför höstens arrangemang den 12 septenber hoppas vi på att nå ännu fler av våra studenter och anställda vid Umeå universitet, säger Pernilla Eriksson, projektledare för Hälsa på campus.

Tips och idéer inför kommande Hälsa på campus den 12 september välkomnas till Tove Mårs.

Från vänster: Johanna Stenling och Stina Nilsson, Feelgood.
José Nunez
Besökarna kunde genomföra rörelsetest hos studenterna vid Fysioterapeutprogrammet
Teknikcoaching hos studenterna vid Tränarprogrammet.
Yogaklass tillsammans med IKSU

 

En av förningarna som presenterade sin verksamhet via Try it Out mässan i samband med Hälsa på campus

Redaktör: Anna-Karin Eriksson