"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-12-09

Handledarpris till Umeå-läkaren Tove Grip

NYHET ST-läkaren Tove Grip som arbetar vid Norrlands universitetssjukhus, har fått Medicine Studerandes Förbundets handledarpris 2015. Tove Grip får priset för att hon är en engagerad och kompetent handledare som ger läkarstudenter vid Umeå universitets läkarprogram, möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom barnmedicin.

Kombinationen av god klinisk handledning och adekvat studenttäthet är, menar Medicine Studerandes Förbund (MSF), nödvändig för en bra praktisk läkarutbildning och att det krävs därför ett ökat fokus på läkarstudenternas handledning för att säkerställa och höja kvalitén på utbildningen.

För att uppmärksamma god klinisk handledning och skickliga handledare, har MSF instiftat ett handledarpris för läkares grundutbildning. MSF vill med utmärkelsen betona vikten av god handledning genom att visa på goda exempel i den kliniska läkarutbildningen. Priset delas ut både lokalt vid lärosäten och nationellt. De lokala pristagarna blir nominerade till det nationella priset.

Tove Grip har tilldelats såväl MSF Umeås handledarpris som det nationella handledarpriset!

Juryns motivering till den nationella utmärkelsen baserades på Umeå-studenternas kommentarer:

1) ”Tove låter oss studenter alltid ta del av arbetet genom att få göra delar av mottagningsbesök. Alltid uppmuntrande och lyhörd.”

2) ”En engagerad och kunnig handledare med ett enormt engagemang som smittar av sig tillstudenterna! Tove diskuterar alla patienter med oss på den nivå där vi är, lyssnar noga på oss och tar tillvara vår kompetens. Hon tvekar inte att ge ärlig feedback med hjärtat på rätta stället, och sprider känslan att vårt blivande yrke är precis lika roligt och intressant som det är svårt och viktigt. Tack för peppen, det behövdes på sluttampen!”

Kontaktpersoner

Pauline Ocaya, ordförande MSF Umeå
Tel: 072-532 17 79

Linus Perlerot, ordförande i Medicine Studerandes Förbund
Tel: 070-777 32 90

Redaktör: Lena Åminne