"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-05-12

I huvudet på en rektor – fyra rektorer föreläser om sin forskning

NYHET Den 18 maj föreläser Umeå universitets fyra rektorer om sin forskning. Anställda, studenter och allmänhet hälsas välkomna klockan 13–16, Samhällsvetarhuset, hörsal A.

– Vi vill bland annat visa att vi som rektorer inte bara är administratörer utan att vi har en omfattande forskningserfarenhet och att vi fortfarande är aktiva som forskare säger, Umeå universitets rektor Göran Sandberg.

Universiteten har också ett uppdrag att sprida forskningsresultat till allmänheten. Syftet är både att sprida kunskap om nya vetenskapliga upptäckter och att visa finansiärerna, skattebetalarna, vad deras bidrag till forskningen ger för resultat.

– Umeå universitet har identifierat forskningskommunikation som ett viktigt område. Många av våra forskare är duktiga på att kommunicera sin forskning på olika sätt. Vi vill att de ska fortsätta med det och därför är det naturligtvis viktigt att vi som rektorer lever som vi lär, säger Sandberg.

Program:

”Från stamceller, kloning och energiförsörjning!”

Göran Sandberg, rektor, professor i skoglig växtfysiologi.

"... och trädet består av ... "

Ulf Edlund, prorektor för samverkan och professor i organisk kemi föreläser om hur man med moderna analystekniker kan identifiera kemiska föreningar i komplicerade prover typ vedprover

"I skarven mellan skola och arbete"

Lisbeth Lundahl, vicerektor för kvalitet och professor i pedagogiskt arbete.

"Brottet, offret och förövaren: sexuella övergrepp och medicinska sanningar"

Åsa Bergenheim, prorektor för grund- och forskarutbildning, professor i idéhistoria

13.00–13.30 Göran Sandberg, rektor Umeå universitet 13.30–13.40 Paus 13.40–14.10 Ulf Edlund, prorektor för samverkan 14.10–14.40 Paus med förfriskningar 14.40–15.10 Lisbeth Lundahl, vicerektor för kvalitet 15.10–15.20 Paus
15.20–15.50 Åsa Bergenheim, prorektor för grund- och forskarutbildning

Redaktör: Carina Dahlberg