"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-08-31

Idrottsstudenter har möjlighet att delta i Change the game 2015

NYHET Idrottshögskolan är medspelare i Change the game, ett Sverige unikt projekt som går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Idrottsstudenter vid Umeå universitet har möjlighet att delta som funktionärer på Change the game som arrangeras på Nolia den 26 september.

Den 26 september genomförs projektet Change the game för andra gången i Umeå. Årets upplaga utgår från Barnens perspektiv. Förra året sjösattes satsningen Change the game, ett Sverigeunikt initiativ för att få alla barn att tycka att det är roligt med idrott. Omkring 3 000 Umeåbor deltog vid fjolårets aktivitetsdag som vände sig till barn, föräldrar och ledare. I år flyttar arrangemanget till Nolia för att göra plats för ännu fler deltagare. Årets tema är ”Idrott på barnens villkor” och upplägget för aktivitetsdagen tar avstamp från barnens perspektiv istället för att utgå vuxnas barnperspektiv. På så sätt ska ännu bättre förutsättningar skapas för att få alla barn att tycka idrott är kul.

Barn väljer idag att sluta allt tidigare med idrott och övergå till inaktivitet. Enligt Riksidrottsförbundet är elitsatsningar i unga år, toppning och specialisering är några av de faktorer som bidrar till detta. Change the game är en plattform som ska förändra attityden och öka kunskapen kring barn och ungdomars idrottande. En korsbefruktning av Balticgruppens olika sponsorskap och samarbeten med SISU Idrottsutbildarna, Umeå kommun och Idrottshögskolan vid Umeå Universitet för att möjliggöra hjälp till självhjälp för Umeås föreningar, ledare och föräldrar.

– En stor nyhet i år att Umeå kommun och SISU Idrottsutbildarna fått möjlighet att bjuda in alla idrottsföreningar i Umeå att medverka under Change the games aktivitetsdag. Det här innebär att vi hoppas att få se en stor bredd på idrotterna som provas på men också förstås att det i sig leder till en ökad dialog med föreningarna om de frågor som vi brinner för, säger Andreas Hermansson som är ansvarig för Change the game hos Balticgruppen.

Den 26 september arrangeras Change the game aktivitetsdag på Nolia Idrottscentrum. Change the game går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskning inom området och slutmålet är att alla barn ska tycka att det är roligare att sporta, leva ett längre och friskare liv och som bonus öka sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt.TV4-profilen Suzanne Sjögren kommer tillsammans med Ola Svensson från SISU Idrottsutbildarna att vara dagens moderatorer. Stjärnjakten som är en allsidig, lekfull, åldersanpassad övningsbana för barn 7–12 år leds av armbryterskan Heidi Andersson och Johan Andreasson (SISU Idrottsutbildarna). Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på nya träningsformer sida vid sida med sina idoler, samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av den senaste forskningen kring hur vi bäst tar hand om barnens talang och hälsa genom flertalet föreläsningar och seminarier av ledande personer inom området.

Idrottsstudenter får möjlighet att delta i projektet som funktionär

Du som Idrottsstudenter har möjlighet att delta i projektet som funktionär och få en erfarenhet av att delta på ett stort arrangemang samtidigt som du får möjlighet att skapa dig ett bredare nätverk inom Idrotts Umeå! Change the game behöver:

  • 15-20 personer vid Info/registrering/undersökning (vid de båda ingångarna), 
  • ca 15-20 personer som Gruppledare i Stjärnjakten (övningsbanan för barn 7-12 år)

Du som Idrottsstudent behöver delta på;

  • Uppstartsmöte, någon kväll 21-24/9 (tid och plast meddelas senare)
  • Förberedelser fredag em. den 25/9 med information, genrep och etablering av arenainnehåll
  • genomförande lördag 26/9, start 8.00, event 9-16.00 och efter det av etablering.

Du som ställer upp som funktionär får ett intyg att du deltagit som funktionärer. Meddela till Pernilla Eriksson, Idrottshögskolan, (090-786 55 29) om du vill ställa upp som funktionär, vilken uppgift du önskar samt vad du läser. Principen först till kvarn gäller……..

Mer detaljinformation kommer att skickas ut till dig som anmäler ditt intresse.

Redaktör: Anna-Karin Eriksson