"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-02-27

Idrottsstudenter ledare för barn i projektet Alla på snö

NYHET Under vecka 8 genomfördes projektet Alla på snö. Under en Alla på snö-dag bjuds alla årskurs fyra elever i Umeå kommun att få kostnadsfritt få låna utrustning för att få åka längdskidor, slalom, snowboard samt prova på handikapp skidåkning i form av sitski och skicart. Studenterna från ämneslärarutbildningen med inriktning idrott och hälsa tillsammans med elever från Barn och Fritidsprogrammet deltar som ledare i projektet

Under vecka 8 genomfördes projektet Alla på Snö för sjunde året i Umeå. Projektet som startade 2008 i Norrköping är en satsning på att göra skidåkning, snölek och snöupplevelser under skoltid till en självklar rättighet och möjlighet för alla barn i Sverige, oavsett bakgrund och förutsättningar. I Umeå genomförs projektet genom ett samarbete mellan UHSK Umeå skidklubb, Idrottshögskolan vid Umeå universitet, Svenska Skidförbundet, Västerbottens idrottsförbund, Umeå kommun fritid, Dragonskolan och Friluftsfrämjandet.

Under en Alla på snö-dag bjuds alla årskurs fyra elever i Umeå kommun att delta. Barnen erbjuds låna utrustning, genom olika skid- och snömiljöer samt vägledning av pedagogiska ledare får barnen möjlighet att bekanta sig skidåkning och snörelaterade aktiviteter. Studenterna från ämneslärarutbildningen med inriktning idrott och hälsa tillsammans med elever från Barn och Fritidsprogrammet deltog som ledare i projektet. I år deltog ca 650 årskurs fyra elever i aktiviteterna i Bräntebacken. 

Läs mer om Alla på snö

Redaktör: Anna-Karin Eriksson