"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2005-04-14

Inbjudan till presskonferens: Livlig nättrafik över Kvarken

NYHET Det är inte bara ungdomar som chattar på nätet och skickar sms. Universitetslärare i Kvarkenregionen är också flitiga användare av modern informations- och kommunikationsteknik, IKT.

Genom nya virtuella kontaktmöjligheter utvecklas undervisningen, och samarbetet med kollegor underlättas oberoende av avstånd. Virtuellt samarbete, e-lärande och e-samarbete står i centrum för universitetskonferensen Crossborder NetWorking and Learning den 18–19 april på Lärocenter, Tritonia, i Vasa.

Konferensen har väckt stort intresse och närmare 140 deltagare från Sverige och Finland, men även andra europeiska länder, kommer att finnas på plats. Fler deltagare väntas dessutom följa konferensen via Internet. Media hälsas välkomna att delta i en presskonferens i samband med konferensen.

Tid: måndagen den 18 april klockan 13.30
Plats: K328 på Lärocenter, Tritonia, Vasa (Universitetsstranden 7)

Under presskonferensen presenteras UniNet* och dess verksamhet samt konferensens innehåll. Flera av talarna deltar vid presskonferensen, bland annatrepresentanter från telekomjättarna Nokia och Ericsson som berättar hur deras företag kan bidra till ett ökat och förbättrat samarbete och lärande genom ny teknik.

Medverkande vid presskonferensen:

  • Maria Byholm, projektkoordinator UniNet, Lärocenter Tritonia
  • Riita Vänskä, Senior Specialist Mobile e-learning, Nokia
  • Gunnar Wranne, Vice President Product Strategy & Portfolio, Ericsson
  • Hannu Peltola, direktör Finlands virtuella universitet
  • Tapio Rissanen, Principal Consultant & CEO, EUprojectAcademy
  • Johanna Backman, projektledare UniZon Kvarken

Media är varmt välkomna att närvara även under konferensen, som också kommer att direktsändas via Internet på www.unizonconference.nu.

På samma webbplats finns ytterligare information om konferensen och fullständigt program. På webbplatsen finns även en virtuell konferens som pågår redan nu. Den virtuella delen är ett komplement till den fysiska konferensen och ger konferensdeltagare möjlighet att i förväg sätta sig in i konferensens innehåll.

Kontaktpersoner i Umeå:

Per Andersson IT-pedagogPedagogiska institutionen, Umeå universitet
Tel: 090-786 64 30, 070-339 07 33, per.andersson@pedag.umu.se

Åsa Sundh projektkoordinatorvid Enheten för näringsliv och samhälle, ENS, Umeå universitet
Tel: 090-786 59 59, 070-686 59 59, asa.sundh@adm.umu.se

* Konferensen arrangeras inom ramen för universitetssamarbetet UniZon Kvarken och dess nätverk United Network for Educational Technology, UniNet. I UniNet förenar Kvarkenregionens universitet sina krafter inom IKT och lärande. UniNet startade 2001 och har sedan dess etablerat ett starkt nätverk som idag består av Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Vasa universitet, Svenska handelshögskolan, Åbo Akademi i Vasa samt Chydenius-institutet i Karleby.

Läs mer på www.unizon.nu

Redaktör: Carina Dahlberg