"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-11-09

Informatiklektor tilldelades Umeågalans huvudpartnerpris

NYHET Annakarin Nyberg, universitetslektor och biträdande prefekt vid Institutionen för informatik, tilldelades Årets huvudpartnerpris vid den årliga Umeågalan som gick av stapeln i går, torsdag.

– Det här känns givetvis helt fantastiskt. Jag blev både glad, överraskad och överväldigad när jag fick beskedet under galan, säger Annakarin Nyberg.

Prisjuryns motivering lyder:

Årets pristagare är mångfacetterad och hemmastadd i flera av de delar som utgör kärnan i och essensen av Umeå. Forskare och lärare på universitetet – och samtidigt verksam med engagemang i unga entreprenörer, själv en entreprenör och med olika styrelseuppdrag. 

Uppskattad moderator på stora arenor och mötesplatser för näringsliv och offentlig sektor – och samtidigt i etern som sommarpratare, internetforskare och med studier av sociala medier. 

Aktiv och efterfrågad i hela Sverige, en självklar ambassadör för Västerbotten med ett hjärta klappande för Umeå. Årets pristagare inledde också året glittrande – som Umeås nyårstalare. Med bredd och djup och kristallklar: Annakarin Nyberg

Även priset Årets avknoppningsföretag var kopplat till Umeå universitet. Martin Rosvall mottog priset tillsammans med Robert Åkerblom–Andersson. De driver företaget Infobaleen, som är ett avknoppningsbolag inom nätverksteori vid Umeå universitet.

"Spjutspetskunnande i forskningens framkant" framhålls i juryns motivering.

Annakarin Nyberg
Konsult, universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 97 18