"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-05-04

Ingen bra idé ta betalt för nyheter

NYHET Hur ska tidningar ta betalt för sina nyheter på internet? Att sätta upp så kallade betalväggar är ingen bra lösning, menar P O Ågren i en artikel i Västerbottens Kuriren.

Debatten om betalväggar och olika sätt att ta betalt för nyheterna på internet blossar upp från tid till tid. Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet har redan infört en form av betalvägg vilket innebär att läsaren måste betala för online-material. I norra Sverige har Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens Kuriren meddelat att de tänker börja ta betalt från 2013. Västerbottens Kuriren och Västerbottens Folkblad avvaktar än så länge med att offentliggöra något beslut.

För skribenten P O Ågren, som även är lärare vid institutionen för Informatik, är saken klar. I Västerbottens Kuriren skriver han ”Den journalist som verkligen vill bli läst och få genomslag i nyhetsbruset bör verka för att inte publicera sig bakom betalväggar.”

P O Ågren fortsätter: ”Priset noll signalerar att tidningen eller medieföretaget är kreativt och har lyckats lösa mervärdesfrågan på annat sätt än att ta betalt för digitala exemplar. Sådant hålls högt på internet.”

Läs hela artikeln Priset noll en signal för kreativitet.

Redaktör: Mikael Hansson