"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-10-16

Inspirationsföreläsningar om mötet mellan näver och digital teknik

NYHET Näver är ett spännande, utmanande och förnyelsebart material, som har fått lite av en mossighetsstämpel. De vill FabLab Umeå och Västerbottens läns Hemslöjdsförening ändra på genom att den 19 och 20 oktober bjuda in allmänheten till två öppna föreläsningar om hur kreativa överlappningar kan skapas mellan traditionellt näverhantverk och digital teknik.

Arrangemanget är en del i en större satsning med syfte att ge nya perspektiv på näver.  Mötet mellan det traditionella och det nya märks i valet av föredragshållare. Karin Lundström är näverslöjdare med gott renommé och stort hantverksmässigt kunnande och före detta hemslöjdskonsulent. Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär utbildad vid Borås textilhögskola. I sitt avgångsarbete från 2015, som bland annat ställdes ut på Liljevalchs vårsalong, använde hon nya tekniker för att omforma näver.

Karin Lundström och Emma Dahlqvist kommer även, i direkt anslutning till föreläsningarna, hålla i workshoppar med cirka 20 specialinbjudna deltagare: volontärer, makers, slöjdare och kreatörer.  Satsningen finansieras av Nordisk Kulturfond och FabCraft.

Program

  • Torsdag 19 oktober, kl. 16.00 – ca 17.00. Föreläsning med Emma Dahlqvist, textildesigner och konstnär. Plats: Café Space, Sliperiet.
  • Fredag 20 oktober, kl. 13.00-ca 14.00. Föreläsning med Karin Lundström, slöjdare. Plats: Café Space, Sliperiet.​

Läs mer om Sliperiet

För information om FabLab Umeå:Emma EwadotterTelefon: 070-233 12 37
E-post: emma.ewadotter@umu.se

Presskontakt:Eva J:son Lönn, kommunikatör, SliperietTelefon: 0730-64 77 50
E-post: eva.j.lonn@umu.se

Redaktör: Mattias Grundström Mitz