Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)
NYHET Som lärare vid Umeå universitet har man tid för kompetensutveckling. Man kan gå kurser, resa på konferenser eller vara ute i arbetslivet på annan arbetsplats än sin egen för att nämna några möjligheter. Några av de bästa veckorna på året om man väljer med omsorg.
Som jag ser det är att vara på restaurang ett av de bästa sätten att lära sig mer om tex hantverket och få ny inspiration.
Tidigare år har jag valt att vara på hotel Aveny i Umeå, Mathias Dahlgrens restauranger Matsalen och Matbaren samt Magnus Eks och Agneta Greens Oaxen Slip. Mycket roliga och inspirerande arbetsplatser.
I år fick jag möjligheten att vara på Restaurang Volt i Stockholm. Tack för det Johan, Fredrik och Peter.
Två spännande veckor i en restaurang som jag med tre ord beskriver så här ur ett gäst- och personalperspektiv:
Naturligt, genomtänkt och tillfredsställande.
Naturligt för att råvaror och vin väljs med omsorg av kockar och restaurangchef, med en hantering som är så enkel och återhållsam som möjligt och där ursprunget alltid kan presenteras för gäst.
Genomtänkt för att allt som sker i denna lilla restaurang är tänkt att göra det roligt, intressant och stimulerande för gäster och personal.
Tillfredsställande för att det som är restaurangens huvudsakliga syfte, att laga och servera ärlig och god mat och dryck till gäster, fungerar så bra att merparten av alla gäster jag hade glädjen att servera lämnade restaurangen mycket tillfreds.
Vad har jag lärt mig eller blivit påmind om då?
Ett axplock:
Sommarhälsningar
Peter Vegh
Redaktör: Marie Friman