"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-08-24

Internationella studenter på plats i Umeå

NYHET Campus vid Umeå universitet börjar åter vakna upp och sjuda av liv och rörelse. Umeå bjöd på strålande solsken när studenterna började dyka upp i början av veckan. Några av de första på plats är universitetets internationella studenter som många anländer veckan före terminsstart. Många är de som förväntansfullt ser fram emot sitt nya studentliv i Umeå.

Text: Petra Käck

Yonas Daniel Taye kommer från Etiopien och ska läsa masterprogrammet i folkhälsovetenskap.  
 
– Att studera i Umeå betyder kvalitet på utbildning. Jag har valt Umeå för mångfalden. Umeå universitet är ett internationellt universitet med bredd. 

Rogier Faber är utbytesstudent från Arnhem Business School i Nederländerna.  Han poängterar att han först och främst ser fram emot att studera, men det finns även annat som lockar. 
 
– Jag vill utforska naturen och verkligen uppleva kulturen i Västerbotten. 
 
I höst välkomnar Umeå universitet ca 500 utbytesstudenter och runt 260 avgiftsbetalande studenter. Utöver dessa kommer en mängd programstudenter från Europa.  
 
– Vi är otroligt glada för de studenter som kommer hit nu när campus öppnar upp.  Vi kommer att välkomna alla våra internationella studenter bland annat genom en gemensam introduktionsträff – Orientation – i Aula Nordica. Det blir den första fysiska introduktionsträffen sedan våren 2020, berättar Ingrid Svensson, enhetschef på International Office.   

Våra inresande internationella studenter är våra största tillgång! 

Ingrid Svensson berättar att nytt för i år är en speciell satsning som gjorts för att hålla kontakt med studenterna under tiden mellan antagning och registrering. Genom en för situationen utvecklad app har studenterna kunnat hålla kontakt med universitetet och varandra direkt efter att de blivit antagna. Intressegrupper har kunnat skapas i appen för studenter med gemensamma intressen och det finns nu många sådana intressegrupper skapade av studenterna själva. 
 
– Vi kan se att flera intressegrupper har bokat in att ses live i Umeå. Vi har också noterat att det finns ett stort intresse bland internationella studenter att lära sig svenska.  
 
De internationella studenterna som kommer till Umeå berikar universitetet med nya perspektiv och erfarenheter. 
 
– Vi brukar tala om Internationalisering på hemmaplan. Det handlar bland annat om att vill ge alla våra studenter en bred världsbild och möjlighet att utveckla sin interkulturella kompetens där vi tar tillvara på var och ens kunskaper och erfarenheter, säger Ingrid Svensson. I det arbetet är våra inresande internationella studenter vår största tillgång! 

Utbytesstudenter hösten 2022

Kommer från följande länder:

Belgien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrike, Hong Kong, Indien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Kosovo, Lettland, Litauen, Mexiko, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, USA och Österrike.

Ingrid Svensson
Enhetschef
E-post
E-post
Telefon
090-786 56 35