"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-10-20

Journaliststudenterna startar webbtidning

NYHET Nu ger sig Umeå universitets journaliststudenter ut i verkligheten.Från och med måndag den 23 oktober och fem veckor framåt gör de en egen tidning som publiceras på webben.

– Det är en del av utbildningen att jobba redaktionellt för att få en erfarenhet av hur det går till, säger Elin Bergström, en av tidningens redaktörer.

Journalistutbildningarna är inriktade på kultur och vetenskap och den specialiseringen ska också märkas på innehållet, förklarar hon:
– Det kommer att finnas artiklar om allt tänkbart från växter till elektromusik. Vi ska beskriva EU:s strukturfonder som förändras efter nyår och det innebär en del nyheter för Sverige och Västerbotten, vi ska ha en artikelserie om konsumtionskultur och berätta om både Nobels fredspris och det alternativa fredspriset.

Det kommer också att finnas ett forum för både vetenskap och kulturkritik, där allt från aktuella klubbar till modemagasin diskuteras.

Tidningen Noden, heter publikationen. En nod är den punkt där två kurvor möter varandra och i det här fallet handlar det alltså mötet mellan kultur och vetenskap. Redaktionen håller förstås till på universitetsområdet och närheten till den vetenskapliga världen kommer också att spegla av sig på innehållet, berättar Elin Bergström vidare: – Varje vecka ska vi till exempel följa en forskare i sitt arbete.

Läs Tidningen Noden här från och med den 23 oktober 2006.

För mer information, kontakta gärna studenterna Elin Bergström, Emma Nyberg eller Lenita Andersson Junkka i journalistutbildningarnas redaktionslokal, tel 090-786 96 68.

Redaktör: Helena Vejbrink