"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-05-04

Kändis-Patrik bakar i TV 4

NYHET Hur ska det gå för Umeåfysikern Patrik Norqvist med kakbak, tårtspritsande och marsipankavlande? Han är en av deltagarna i den nya säsongen av "Hela kändis-Sverige bakar". Serien har premiär den 15 maj i TV4.

Text: Ingrid Söderbergh

Patrik Norqvist, lektor vid Institutionen för fysik, byter labbrock mot förkläde. Foto: Andreas Lundberg/TV4

Hur kommer det sig att du blev uttagen?

– Jag fick under våren 2016 spela in ett inslag till "Hela Sverige Bakar Junior" om bakpulver och bikarbonat. De tycket uppenbarligen att jag var en kul prick för efter det fick jag en förfrågan att vara med och baka själv.

Hur kändes det inför första programmet?

– Jag är ingen van bagare, men kände mig ganska trygg inför "paradbaket" som man får träna på innan. Den "tekniska utmaningen", som är något vi inte får veta om innan, gjorde mig däremot både nervös och uppstressad eftersom jag bakat så lite tidigare och bara förberett "paradbaket". Men hela inspelningen var extremt rolig, kanske den roligaste TV-inspelning jag gjort!

Vem blir din största konkurrent?

– Innan inspelningen startade ansåg jag att Cecilia Ehrling Danermark (proffsdansare) och Anette Norberg (curlingspelare) nog skulle bli de svåraste att slå. Jag tror ingen av dem skulle ställa upp om de inte vore duktiga på att baka.  Fast mitt eget mål är inte direkt att vinna. Målet är att inte göra bort mig totalt och att inte bli sist.

Gillar du att baka?

– Jag gillar att äta nybakat, men bakar själv mest enklare saker som muffins och pepparkakor och liknande. När jag fick erbjudandet att vara med i "Hela kändis-Sverige bakar" tränade jag ganska hårt i ungefär en månad och insåg att det var väldigt kul att baka, men också att jag gick upp i vikt av allt provsmakande...

Vinnaren av "Hela kändis-Sverige bakar" får skänka 50 000 kronor till valfritt välgörande ändamål.

Presentation av alla deltagare i Året runt

Namn: Patrik Norqvist
Kommer från: Umeå
Ålder: 51 år
Patriks favoritrecept: Kladdkaka med massor av äkta choklad i smeten. Bullar smaksatta med kardemumma
Väljer på café: Bakelse med choklad och grädde eller glass.
Bakande förebild: Mamma