Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 november 2020)

Publicerad: 24 okt, 2017

Kemididaktiker om kemiämnet på Forskarbloggen

NYHET Karolina Broman är universitetslektor vid Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik (NMD) och Lärarhögskolan. De senaste två veckorna har hon skrivit på universitetets Forskarblogg – läs gärna de tio inläggen.

Text: Ingrid Söderbergh

I sin forskning studerar Karolina lärande i kemi, både hur elever och studenter intresserar sig för kemiämnet samt hur de löser problem och lär sig kemi. 2015 disputerade hon med sin avhandling i kemididaktik.

Karolina Broman har arbetat vid institutionen alltsedan 2001 med undervisning på lärarutbildningen i de naturvetenskapliga ämnena, främst för blivande ämneslärare.

Nedan länkar till alla hennes inlägg på Forskarbloggen.

Forskarbloggen

Kemi, undervisning och lärande, kan det locka?

Kemi – intressant och relevant!

Bilden av forskaren

Förebilder