"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-05-31

Kompetensutvecklande verkstäder inleder hösten

NYHET Under tidig höst finns det möjlighet för lärare att delta i kompetensutvecklande verkstäder kring samverkan i utbildning, entreprenörskap och making.

Varje verkstad utvecklas, planeras och genomförs av en grupp lärare som meriterats för sin pedagogiska gärning och ger möjlighet att träffa lärare från olika discipliner och verksamheter som också är intresserade av att utveckla sin undervisning på olika sätt.

Projektet är ett samarbete mellan Externa relationer, Handelshögskolan, Pedagogiska institutionen samt Sliperiet.

19 och 26 augusti: Making som pedagogisk modell – att undervisa för en utforskande och görande praktik

Verkstäderna har ett tvärvetenskapligt perspektiv med syfte att generera kunskap och erfarenheter om hur making kan användas i universitetspedagogiken. Vi testar nya tekniker förknippade med makerrörelsen, såsom att skriva ut med 3D-skrivare samt skära med laserskärare utifrån ett givet tema.Läs mer

24 och 25 augusti: Motion Capture – i undervisning och forskning

Syftet är att visa på motion capture teknikens möjligheter och motivera till att tekniken integreras i undervisning genom att vi tillsammans i workshopen undersöker och utvecklar metoder för att använda tekniken inom våra discipliner men också tvärdisciplinärt.Läs mer

2 september: Hur kunskap får liv – att undervisa för motivation och lust

Syftet är att tillsammans med andra lärare utverka och skapa nya och innovativa sätt att planera, starta och genomföra kurser med stöd i pedagogik och lärandemiljöer. Fokus kommer att vara på entreprenöriellt lärande.
Läs mer

Redaktör: Malin Vikström