"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2003-12-11

Konst och fotografi från Kairo

NYHET Bildmuseet inleder 2004 med en fortsatt satsning på samtida arabisk konst; sex konstnärer som med olika uttryck gestaltar dagens Kairo.Utställningen Samtida arabisk bild: Kairo pågår från 8 februari till den 4 april 2004.

I utställningen Samtida arabisk bild: Kairo deltar konstnärerna Sherif El-Azma, Anna Boghiguian, Golo, Hassan Khan, Hani Rashed och Randa Shaath.

Med fokus på Kairo får besökarna ta del av en spännande blandning av arbeten; videoinstallationer, teckningar, grafik och fotografier. Flera av verken visas för första gången för en skandinavisk publik.

Utställningen är en fortsättning på Bildmuseets engagemang i arabisk nutida konst och föregås av utställningen Samtida arabisk bild: Beirut/Libanon som visades våren 2003. Samtida arabisk bild/Contemporary Arab Representations är ett långsiktigt och mångskiktat projekt ägnat åt att fördjupa kunskapen om aktuella kulturella uttryck från arabvärlden samt att stärka dialog och utbyte mellan arabvärldens kulturella centra och övriga världen.

Projektet inbegriper utställningar, publikationer, föreläsningar och presentationer av verk av många skilda upphovspersoner: konstnärer, arkitekter, författare och poeter.

Projektet produceras av Witte de With Center for Contemporary Art i Rotterdam och Fundació Antoni Tàpies i Barcelona. Curator för utställningen är Catherine David.

För mer information kontakta:

Katarina PierreTel 090-786 96 32
E-post: katarina.pierre@bildmuseet.umu.se

Redaktör: Carina Dahlberg