"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-12-08

Kunskapscentrum för innovationer inom fyskisk aktivitet och hälsa startas upp i Umeå

NYHET Med anslag från Europeiska regionala utvecklingsfonden Botnia-Atlantica, Region Västerbotten och Region Österbotten startar nu ett kompetenscentrum inom fysisk aktivitet och hälsa.

Ett konkret mål med satsningen är att utveckla fältet fysisk aktivitet för hälsa. Satsningen ska även leda till nya produkter och tjänster i form av mobilappar, webbtjänster, nya behandlingsstrategier inom hälso- och sjukvården samt hårdvara och sensorer i utrustning och kläder. 

Kompetenscentrumet vill samla aktörer från akademi, föreningsliv, näringsliv och offentlig sektor i Kvarkenregionen. Målsättningen är att sätta fysisk aktivitet och hälsa på kartan genom att stimulera innovation och utveckling. Centret kommer fokusera på forskning, innovation och kompetensutveckling inom området. 

Samarbete i fokus

Satsningen är ett samarbete mellan Västerbottens läns landsting, Umeå universitet, Idrottshögskolan Umeå, Kuortane Olympic Training Center och Folkhälsan i Finland. Centret kommer att skapa en innovationsmiljö tillsammans med It-företag, hälsoleverantörer och testgrupper från Kvarkenregionen. 

Har du en idé?

Kompetenscentrumets förhoppning är att våra samlade kunskaper kan hjälpa dig att förverkliga din innovation - från forskning eller idé till marknad. 

Letar du efter samarbete utanför ditt fält?

Tillgång till rätt kompetens kan vara avgörande för att din idé eller forskningsresultat ska kunna ta sig från idé till prototypstadiet till marknaden. Kompetenscentrumet arbetar därför på olika sätt för att säkerställa att du kan få tillgång till tvärprofessionell kompetens inom centrumet. Några fokusområden är nätverk, rekryteringsinsatser och matchning.

Vill du jobba med oss?

Nya idéer, nya möjligheter. Alla är innovatörer men på olika sätt. Är du intresserad av att vara med och utveckla området? Välkommen att kontakta Anna Nordström, projektledare.

Välkommen ombord!

Redaktör: Anna-Karin Eriksson