"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-01-26

Landsbygdsminister Peter Kullgren till Skogens dag

NYHET Den 26 januari arrangeras Skogens dag på Grand Hôtel i Stockholm. Landsbygdsminister Peter Kullgren kommer att presentera den nya regeringens skogspolitik. Vi får även ta del av färska resultat från COP27 och COP15 samt höra vilken roll forskningen har när samhället ska lösa vår tids största utmaningar. Befinner sig skogen i ett nytt politiskt landskap? Vilka farhågor och möjligheter ser marknadens aktörer och vilka innovativa lösningar sitter företag och forskare på?

– Skogens dag är ett utmärkt tillfälle att samlas och diskutera om alla de förväntningar, förhoppningar och farhågor som finns runt skogen och skogsbruket just nu. Debatten har verkligen tagit fart de senaste åren och även om det är nionde året detta arrangemang genomförs har nog ämnet aldrig varit mer aktuellt. Det är därför stimulerande att få vara en del av detta arrangemang och både få lyssna och delta, säger Dieter Müller, vicerektor vid Umeå universitet som medverkar under programpunkten ”Tankar om framtidens skog”.

På Skogens dag medverkar såväl flera ledande politiker som tunga näringslivsprofiler och framstående forskare. Det blir goda exempel på spirande innovationskraft och diskussioner om vad vi kan åstadkomma med en bred samverkan mellan skogens alla aktörer.

– Vi är glada över att ännu en gång kunna presentera ett fullspäckat program som lockat en fullsatt salong, säger Linda Nyström, vd på Skogstekniska klustret som arrangerar dagen tillsammans med Länsstyrelsen i Västerbotten, SLU och Umeå universitet.

Skogens dag genomförs under det som kallas Västerbottensdagarna på Grand Hôtel och moderatorer under dagen är Camilla Sandström, professor vid Umeå universitet, och Sverker Olofsson, journalist. Det är nionde året i rad som forskare, världsledande teknikutvecklare och personer på samhällsviktiga funktioner samlas för nätverkande och kunskapsutbyte inom det skogliga området.

Om Skogens dag

Tid: 26 januari, frukostmingel från kl. 09.00. Konferensen pågår från kl. 10.00 – 17.00.

Plats: Lokal Stockholm, Grand Hôtel, Stockholm

Moderatorer: Camilla Sandström, professor vid Umeå universitet och Sverker Olofsson, journalist.

Media är välkomna att delta.
Vänligen kontakta Anneli Lundmark.

Läs mer om Skogens dag.