"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-07-04

Lennart Evrell blir ny styrelseordförande för Umeå universitet

NYHET Regeringen har nu beslutat att Lennart Evrell, vd och koncernchef i Boliden AB, blir ny styrelseordförande för Umeå universitet. Han startar uppdraget den 1 augusti.

– Jag hoppas bidra till att förstärka samarbetet mellan näringsliv och akademi. Det är viktigt för att svensk industri ska ha rätt kompetenser med hög kvalitet och därmed vara konkurrenskraftiga på världsmarknaden. Dessutom har jag alltid varit intresserad av utbildningsfrågor och eftersom Umeå universitet är ett av landets största universitet med forskning inom de flesta vetenskapsområdena finner jag mig hedrad att bli erbjuden detta uppdrag, säger Lennart Evrell.

Lennart Evrell är civilingenjör och ekonom och är verkställande direktör och koncernchef i Boliden AB sedan 2008. Han är även styrelseordförande i SveMin, branschförening för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige, och styrelseledamot i Svenskt Näringsliv.

– Lennart Evrell har en bred kompetens och en gedigen erfarenhet som ledare. Jag ser verkligen fram emot ett givande samarbete, säger Lena Gustafsson, rektor vid Umeå universitet.

Nuvarande ordförande Pär Boman, vd för Handelsbanken, avslutar sitt uppdrag den 31 juli 2014. Regeringen beslutade den 3 juli att Lennart Evrell blir ny ordförande från om med den 1 augusti 2014 till den 30 april 2016.

Pressbild: Lennart Evrell

För ytterligare information, kontakta gärna:

Lena Gustafsson, rektor vid Umeå universitet
Telefon: 073-079 42 91

Redaktör: Karin Wikman