"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2009-04-29

Light Club. Konsthögskolans kandidatutställning på Galleri 60, Bildmuseet

NYHET De femton elever som i vår går ut Konsthögskolan med en kandidatexamen i fri konst presenterar sin examensutställning på Galleri 60 i Bildmuseet.

Sebastian Mügge, Thomas Olsson, Eskil Liepa, Ida Rödén, Helena Piippo Larsson, Linda Spjut, Karin Meissner, Malin Tivenius, Anders Johansson, Rikard Hultman, Rasmus West, Ylva Trapp, Anna Sörenson, Lina Palmqvist, Frida Krohn

Välkommen till pressvisning på Bildmuseet på fredag 8 maj kl 10. Vernissage på söndag 10 maj kl 13. (En timme därefter, kl 14, öppnar masterutställningen It's About Time)

De femton kandidatstudenternas examensarbeten blir nu en gemensam utställning – Light Club. En utställning som kretsar kring ljuset, eller kanske snarare frånvaron av ljus. Ett tema som kan relatera till klichéer om ljusa skandinaver och vårt exotiska klimat med midnattssol, eller till något så konkret som att vi visar på utställningens ljuskonstruktion – sladdar som ringlar sig på golvet, trassel och till sist ljuset mitt i mörkret. Det kan vara en poetisk allegori för tre år på en konsthögskola, men främst är de individuella lamporna ett sätt att visa hur utställningen är sammanlänkad. Handledare under kandidatåret har varit professor Ingo Vetter.

Som en fortsättning på examensutställningen öppnar utställningen Tourist Attraction den 6 juni på Künstlerhaus Bethanien i Berlin.

Pressbilder och information om studenternas arbeten finns på Konsthögskolans webbplats. För mer information kontakta gärna Ingo Vetter, mobiltel 070-229 32 02, eller Ylva Trapp, mobiltel 0739-92 79 28

Redaktör: Helena Vejbrink