Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon
Publicerad: 09 maj, 2006

Marcus Samuelsson besöker Umeå universitet

NYHET Onsdagen den 10 maj gästar stjärnkocken Marcus Samuelsson Restauranghögskolan vid Umeå universitet. Han är adjungerad professor i internationell måltidsvetenskap, och ska tillsammans med gastronomistudenter anrätta en 5-rätters avsmakningsmeny.

Marcus Samuelsson är en av Sveriges mest kända kockar, och internationellt är han en starkt lysande stjärna. Han är bland annat delägare i krogen Aquavit i New York, författare till flera kokböcker och sedan i höstas adjungerad professor i internationell måltidsvetenskap vid Restauranghögskolan, Umeå universitet. Imorgon onsdag den 10 maj besöker han universitetet för att för första gången träffa Restauranghögskolans studenter. Tillsammans med gastronomiprogrammets avgångsstudenter ska han tillaga en 5-rätters avsmakningsmeny till ett femtiotal inbjudna gäster. 

Marcus Samuelsson är född år 1970 och växte upp i Göteborg, där han påbörjade sin karriär som kock på Park Avenue. Han har redan hunnit med att vara chefskock på ansedda restauranger i Schweiz, Frankrike och Österrike, bland annat på den femstjärniga restaurangen Victoria Jungfrau i Schweiz. Hans kokbok ”En smakresa: Middagstips från Marcus Samuelsson” valdes till årets kokbok i Sverige år 2002.

För mer information, kontakta: Peter Vegh, Restauranghögskolan, Umeå universitet, tel: 090-786 50 81, 070-566 79 49, e-post: peter.vegh@rh.umu.se

Redaktör: Camilla Nilsson