"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-02-23

Marie Rosenius har tilldelats det Flodellska forskningspriset

NYHET Teologie doktor Marie Rosenius vid Umeå universitet har tilldelats det Flodellska forskningspriset för sin doktorsavhandling om svenskkyrklig ecklesiologi där hon studerat millennieskiftets relationsförändringar i Svenska kyrkan.

Det Flodellska forskningspriset är instiftat av makarna Sven Arne och Gunvor Flodell och utdelas vart annat år av stiftelsen Sverige och Kristen Tro (SSKT). 2018 tilldelades teologie doktor Marie Rosenius priset under högtidliga former vid Sigtunastiftelsen.

Som motivering angavs: ”Rosenius har i sin doktorsavhandling om svenskkyrklig ecklesiologi på ett originellt och förtjänstfullt sätt med stor teoretisk medvetenhet studerat millennieskiftets relationsförändringar i Svenska kyrkan”.

Vid prisutdelningen medverkade Sven Arne och Gunvor Flodell samt stiftelsens ordförande professor Sven-Erik Brodd. Prisutdelningen omgärdades av ett musikprogram framfört av Magdalena Hedman med pianist samt av en föreläsning av pristagaren, och samordnades med författarseminarier knutna till projektet ”Kyrkorna och kalla kriget”.

Stiftelsen Sverige och Kristen Tro verkar för saklig information på vetenskaplig grund, analys av aktuella samhällsfrågor i relation till humanistiska och kristna värderingar på basis av meningsutbyte. Stiftelsen grundades 1916 av Ernst Kjellberg, Johan Alfred Eklund, Gottfrid Billing och Ernst Lönegren. 

Läs mer om Marie Rosenius doktorsavhandling Svenska kyrkan samma kyrka?: ecklesiologi före och efter relationsförändringen mellan kyrka och stat

Kontakt

Marie Rosenius

Redaktör: Sandra Olsson