Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 08 okt, 2015

MR-dagarna 2015

NYHET Den 9-10 november ordnar Vaartoe/CeSam tillsammans med Göteborgs universitet och Sametinget en paneldiskussion på MR-dagarna i Göteborg. Rubriken är "Gruvdrift - kolonialism och strukturell diskriminering i Sápmi".

Panelen diskuterar hur samers rättigheter till mark, kultur och deltagande värderas vid gruvdriftsetablering i Sápmí för att därigenom belysa i vilken utsträckning strukturell diskriminering och kolonialism kan sägas genomsyra Sveriges relation till samerna. Jämförelser görs med Australien.

Deltagare är Peter Johansson, Stefan Mikaelsson, Jenny Wik Karlsson, Marie Persson, Matti Berg och Kristina Sehlin MacNeil (moderator).

Redaktör: Isabelle Brännlund