Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 28 sep, 2012

Nationellt ansvar för samiska språk

NYHET I budgetproposition som regeringen presenterat finns förslag om att Umeå universitet ska få ett nationellt ansvar för ämneslärarutbildning i samiska.

Regeringen vill satsa på lärarutbildning i minoritetsspråk. Umeå universitet föreslås få ett särskilt nationellt ansvar för att utveckla ämneslärarutbildningen i samiska språk. Två miljoner kronor avsätts för detta arbete.
– Vi är glada över att ha fått detta ansvar och det stämmer väl överens med vår profil. I höst inviger vi ett nytt centrum för arktisk forskning där det samiska området kommer att ha en betydande roll, säger rektor Lena Gustafsson.

Redaktör: Eva Stoianov