Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 13 jun, 2013

Nordiskt samarbete för ökad spridning av utbildning

NYHET U Nordic är ett nordiskt samarbete, som inrättats med målet att tillhandahålla flexibla lärandemiljöer med resurser från de mest erfarna utbildarna inom området. I samband med en tredagarsträff i Norge kommer U Nordic att lanseras.

U Nordic är en ideell stiftelse och har initierats av de nordiska nätverken Studiesenteret.no och Nitus.se.

- Vi går med i detta samarbete, eftersom vi tror att detta är framtiden för högre utbildning, säger Johanna Olsson, samordnare av externa uppdrag vid insitutionen. Vid lanseringen av U Nordic, 19 juni i Norge, kommer Johanna representera Pedagogiska institutionen.

Flera andra nordiska universitet och högskolor har också anslutit sig till U Nordic.

Läs mer om U Nordic

Redaktör: Ulrika Sahlén