"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-06-18

Ny forsknings- och utvecklingsplan för svensk innebandy klar

NYHET Innebandyns kompetenscentrum (IKC) i Umeå är ett nationellt kompetenscentrum med målsättningen att utveckla svensk innebandy. Nu är Forskningsplanen i sin nya form för perioden 2021-2023 klar för publicering.

Text: Anna-Karin Eriksson

IKC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska innebandyförbundet. Det unika med samverkansavtalet är att fokus ligger på forskning och utveckling som ska gagna Svensk innebandy på alla nivåer och områden via ny kunskap.

Forskningsplanen för 2021-2023 är en fortsättning på tidigare Forsknings- och utvecklingsstrategier för svensk innebandy och kommer guida arbetet inom IKC under den kommande perioden.

-Det känns roligt att Forskningsplanen i sin nya form nu är klar att publicera. Vi har hämtat idéer från fler aktörer än någonsin, och förhoppningsvis skapat en plan som spänner över många områden och som kommer att förbättra innebandyn på sikt, säger Anders Jonsson, utvecklingschef på Svenska innebandyförbundet.

Taru Tervo, forskningsamordnare på IKC, instämmer.

-Vi är mycket nöjda att genom IKC kunna samarbeta och knyta samman idrotten och akademin. Detta är något som syns tydligt i den nya Forsknings- och utvecklingsplanen, berättar Taru Tervo. Dessutom är det riktigt kul att intresset för att vara med och bidra till innebandyns utvecklingsresa har ökat både inom innebandyrörelsen och inom akademin!

Läs nyheten "Forskningsplanen för 2021-2023 är klar" via Svenska innebandyförbundets webb samt ta del av den nya Forsknings-och utvecklingsplanen i sin helhet.

Välkommen att kontakta

Taru Tervo
Forskningssamordnare
E-post
E-post
Telefon
090-786 92 94