Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Publicerad: 08 jun, 2015

Nytt temanummer om svensk rovdjursförvaltning

NYHET Varför reagerar individer och kollektiv som de gör när det kommer till frågor om bevarandet och spridningen av de stora rovdjuren? Det är en central frågeställning som behandlas i ett temanummer om svensk rovdjursförvaltning i tidskriften Wildlife Biology.

För att förstå de olika reaktionerna är det nödvändigt att analysera de motstridiga intressen och maktförhållanden som finns mellan djur, människa och lokalsamhällen.

– Vi har identifiera den viktiga roll som tillit, legitimitet, kunskap, kommunikation och ledarskap har för förvaltningen av stora rovdjur, säger Camilla Sandström som lett projektet tillsammans med forskare från Lunds och Göteborgs universitet. Temanumret baseras på forskningsresultat inom miljökommunikation, miljöpsykologi, humanekologi, kulturgeografi, statsvetenskap, offentlig förvaltning och socialantropologi.

Länk till specialnumret