Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 09 dec, 2020

Nytt utseende på formuläret när du beställer material

NYHET Formuläret för att göra fjärrlån, artikelbeställningar och inköpsförslag har omarbetats så att beställningen ska bli enklare för dig som användare.

Istället för tre olika ingångar har det omarbetade formuläret nu en ingång, samt färre fält att fylla i. En efterfrågad nyhet är att anställda som beställer material kan använda sig av sitt Umu-id för att automatiskt få en del uppgifter ifyllda.

- Vi har strävat efter ett renodlat formulär för att det ska bli så tydligt som möjligt att göra sin beställning. De användartester vi gjort längs vägen har gett oss värdefull information kring vad vi ytterligare kan förbättra, och vi har samtidigt fått ett kvitto på att vi siktat rätt, berättar Niklas Lehto, bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek.

Beställ inköp, fjärrlån och artikelkopior

Vid frågor, kontakta biblioteket