"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2009-03-09

Över 100 ungdomar testar studentlivet

NYHET Den 12-15 mars besöker 114 gymnasieelever Umeå universitet för att få en försmak av studentliv och studier. Det är den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet som genomför satsningen för att öka intresset för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Anmälningarna har strömmat in.

- Många av ungdomarna kommer från södra Sverige och har aldrig varit i närheten av Umeå. Vi vill ge dem en chans att lära känna staden, universitetet och sina, förhoppningsvis, blivande lärare. Att de själva får se och uppleva vad vi har att erbjuda ökar chanserna att de faktiskt börjar studera vid Umeå universitet, förklarar Johan Dahlin, som leder det studentdrivna projektet som går under namnet Umestudent för en helg.

Programmet innehåller alltifrån en försmak på Umeås unika sportiga studentliv till föreläsningar och laborationer om till exempel HIV-viruset, matematiken bakom MP3-formatet och regnskogarna i Borneo.

Alla besökare har en student som fadder under helgen för att få en bra inblick i studentlivet. De flesta besökarna bor även hemma hos studenter i korridorer såväl som lägenheter. Hela helgen avslutas i sann studentanda med en stor sittning där alla besökare och arrangerande studenter tillsammans avslutar en förhoppningsvis rolig och spännande helg.

Det stora intresset för Umestudent för en helg var en glädjande överraskning.
- I år har vi tyvärr inte haft praktisk möjlighet att ta emot alla som velat delta, men vi hoppas kunna återkomma igen nästa år, säger Johan Dahlin.

Program och mer information om Umestudent för en helg finns på: www.teknat.umu.se/umestudent

För mer information kontakta gärna:
Johan Dahlin, projektledare
Telefon: 070–606 62 78

Redaktör: Karin Wikman