"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-03-19

Per Enoksson / Skogen i mig

NYHET Söndag 30 mars kl 14 invigs "Skogen i mig", en installation av Per Enoksson i utemiljön utanför Bildmuseet. Välkommen till pressvisning på torsdag 27 mars kl 10:00. Per Enoksson medverkar.

Samtidigt presenteras även utställningen Shahzia Sikander / Parallax som öppnas samma datum.

Människans relation till skogen är temat för Per Enokssons installation Skogen i mig som presenteras utanför Bildmuseet. Verket, en märklig utväxt från museet i trä och textil, speglar en längtan efter ett enklare liv närmare naturen där de dagliga valen reducerats till de allra nödvändigaste. Det förmedlar en ambivalent känsla av att attraheras av stadens utbud och mångfald men samtidigt bära på en längtan till ursprunget, lugnet och ”skogen i mig”.  Utomhus kan besökaren betrakta verkets yttre form och genom Bildmuseets fönster kika in i dess inre.

Per Enoksson (f.1965) bor och arbetar i Umeå. Han har skapat installationen Skogen i mig speciellt för utställningen på Bildmuseet. Tidigare har han framför allt arbetat med måleri och har utfört flera stora offentliga verk. Idag arbetar han även med design.

Några av hans senaste separatutställningar har ägt rum på Eskilstuna konstmuseum, Sverige, 2012; Vetlanda konstmuseum, Sverige, 2010; GAD, Oslo, Norge, 2009; Derek Eller Gallery, New York, USA, 2009.

Per Enoksson / Skogen i mig visas mellan 30 mars  och 1 juni 2014. Utställningen produceras av Bildmuseet med stöd av Umeå 2014 och Kulturkontakt Nord.Pressbilder finns att ladda ner under utställningsperioden

För ytterligare information

Sofia Johansson, museiintendent Bildmuseet
sofia.johanson@bildmuseet.umu.se
090-786 9353

Redaktör: Helena Vejbrink