"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-09-11

Premiär för Art Friday på Bildmuseet

NYHET På fredag 15 september slår Bildmuseet upp dörrarna till den allra första av höstens nysatsning på Art Fridays. -Vi tror att Umeå behöver en annan sorts mötesplats, säger museichef Katarina Pierre. Här kan man ta en vanlig afterwork tillsammans med sina vänner, men också få med sig en en annan sorts upplevelse.

Sedan nystarten på Konstnärligt campus har Bildmuseet haft kvällsöppet med olika arrangemang på tisdagar, men i höst provar man istället att öppna huset på fredagkvällarna. Konst, bar och fri entré - förhoppningen är att Art Friday ska bli ett uppskattat sätt att avsluta arbetsveckan.

Förutom barminglet med andra museibesökare kommer konstfredagarna att bjdua på performance, möten med konstnärer och författare, vernissager, konstquiz, film, walk-and-talk, gäst-DJs och mycket annat.

– Denna allra första Art Friday kommer Jerusalembaserade konstnären Jumana Emil Abboud tillbaka till Sverige och Bildmuseet för att ge en performance, berättar Katarina Pierre. Först ut som DJ är Jonas Malte Holmberg, känd bl a från legendariska bandet Komeda.

Programmet för fredagarna framöver uppdateras löpande i Bildmuseets webbkalender, men det går förstås lika bra att helt enkelt titta in och se vad som är på gång.

Till Bildmuseets webbkalender

För mer information, kontakta gärna

Helena VejbrinkPresskontakt på Bildmuseethelena.vejbrink@bildmuseet.umu.se
070-2713373

Redaktör: Helena Vejbrink