Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Publicerad: 02 okt, 2008

Rådstjänst till Umeåforskare

NYHET Kui Liu, som forskar vid Umeå universitet om orsakerna till ofrivillig barnlöshet, får en sexårig tjänst finansierad av Vetenskapsrådet.

När Vetenskapsrådets ämnesråd i naturvetenskap och teknikvetenskap vid sitt senaste sammanträde föreslog innehavare till åtta anställningar som forskare var Kui Liu den enda umeåforskaren bland dessa. Tjänsten är inriktad på molekylär cellbiologi med inriktning på djurceller.
En populärvetenskaplig beskrivning av Kui Lius forskning återfinns på www.info.umu.se/fodb/Projekt.aspx?id=34
Kui Liu är verksam vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik, Umeå universitet. Han nås på telefon 090-786 77 62 eller e-post kui.liu@medchem.umu.se.
Mer information på Vetenskapsrådets webbplats.

Redaktör: Bertil Born