"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-06-01

Rekordmånga studenter deltog på Graduation Ceremony

NYHET Tisdagen den 29 maj uppmärksammades masterstudenter från 27 internationella utbildningsprogram vid avgångsceremonin Graduation Ceremony. Evenemanget anordnas för fjärde året i rad och i år var det rekordmånga, drygt 150 studenter, som deltog.

– Graduation Ceremony är ett sätt för universitetet att uppmärksamma studenterna och deras insats här så det är jätteroligt att så många deltog i år, säger Jessica Bergström Grahn vid International Office. 

De 154 studenterna, jämfört med fjolårets 116, åtföljdes av nära 300 gäster. Ceremonin inleddes med ett musikframträdande av Jakob Algesten och därefter höll prorektor Katrine Riklund ett gratulationstal och delade ut ett Congratulatory letter till varje student.

Bild på Nora Nindi Arista när hon håller tal
Nora Nindi Arista. Foto: Mattias Pettersson

I år var första gången som programmet inkluderade ett tal av en student. Nora Nindi Arista, från Indonesien och avgångsstudent på masterprogrammet i folkhälsovetenskap, talade om att inte jämföra sig själv och sina prestationer med andra. Hon blev utsedd till Umeå universitets Global Swede 2018 – en utmärkelse som syftar till att hedra och uppmärksamma internationella studenters prestationer i Sverige. 

Bild på Johanna Davidsson när hon håller tal
Johanna Davidsson. Foto: Mattias Pettersson.

Alumntalare var Johanna Davidsson - sjuksköterska som blivit utnämnd till Årets kvinnliga äventyrare 2014 och 2016. Den 15 november 2016 satte hon på sig skidorna vid startpunkten Hercules Inlet för att åka till Sydpolen där hon gick i mål den 24 december 2016. Hon är den snabbaste kvinnan att skida den sträckan ensam. Johanna berättade om sin resa som satte henne på prov både fysiskt och psykiskt, och uppmanade publiken att inte ge upp för att något är svårt, utan bara om något är fel. 

Ceremonin avslutades med mingel i Brashörnan där studenter och gäster också kunde fotografera sig. 

För frågor, kontakta gärna

Jessica Bergström GrahnTel: 090-786 51 90  
E-post: jessica.bergstrom.grahn@umu.se

Filmklipp från Graduation Ceremony

Foton från Graduation Ceremony

Fotogalleri för Graduation Ceremony 2018

Bild på studenten Andrew Nesbit som tar emot sitt diplom på scen
Andrew Nesbit, avgångsstudent på Masterprogrammet i Cognitive Science.
Foto: Mattias Pettersson
Gruppbild på studenter som fotar sig mot en duk med norrskensmotiv
Foto: Mattias Pettersson
Bild på Jakob Algesten som spelar gitarr på scenen
Jakob Algesten. Foto: Mattias Pettersson

Redaktör: Sandra Åström