"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-04-23

SCDI AI Business Lab etablerat genom stöd från Kempestiftelserna

NYHET Swedish Center for Digital Innovation (SCDI) har med stöd från Kempestiftelserna etablerat ett unikt AI-labb med fokus på de affärsmässiga aspekterna av AI.

– SCDI AI Business Lab kommer att fokusera på hur AI skapar värde i verksamheter, säger Jonny Holmström, professor i informatik och föreståndare för SCDI. Labbet etableras genom ett stöd på 2,7 miljoner från Kempestiftelserna och möjliggör för SCDI att vidareutveckla sin AI-forskning genom finansiering av infrastruktur till labbet samt post doc positioner med ett fokus på skogsindustrin.

– Vi ser hur våra externa partners i industrin antingen jobbar med AI eller är på väg att lansera satsningar inom AI. I en ny rapport har vi pekat på hur kompetensfrågan är den huvudsakliga flaskhalsen för att skapa värde från AI. Vi fokuserar på den frågan i vår forskning och SCDI AI Business Lab kommer att vara en nyckel för att lyckas med det, säger Jonny Holmström.

Labbet kommer att vara en resurs både för att genomföra forskning men även en resurs för att genomföra workshops med externa partners för att bygga kompetens runt AI.

 

För mer information kontakta gärna