"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-05-20

Siemens Financial Services uppsatsstipendium i finans

NYHET Siemens Financial Services uppsatsstipendium i finans tilldelas Lovisa Kjerstensson och Hanna Nygren, Handelshögskolan vid Umeå universitet. Uppsatsen med titeln “ESG Rating and Corporate Bond Performance: An analysis of the effect of ESG rating on yield spread” kommer att belönas med 20 000 SEK.

Årets mottagare Lovisa Kjerstensson och Hanna Nygren.

Det är första året som priset ges och syftet med priset är att stimulera och underhålla studenters intresse för ämnesområdet finansiering/finansiell ekonomi med potentiell positiv inverkan på regional kompetensförsörjning. Finansieringen av priset, som ges som ett stipendium, har gjorts möjlig av Handelshögskolans samarbete med Siemens Financial Services.

- Vi är oerhört glada över att ha ingått detta samarbete med Handelshögskolan vid Umeå universitet och att i år få dela ut stipendium till en väldigt välskriven och intressant uppsats som belyser ett aktuellt och uppmärksammat ämne inom finansbranschen.

Prismotivering

I motiveringen till priset nämner juryn bland annat att den vinnande uppsatsen utmärks av en väl motiverad och aktuell frågeställning, som analyserats på ett förtjänstfullt sätt med relevant metodik. Studien, som är välskriven, bidrar med både teoretisk och praktisk kunskap rörande förhållandet mellan företags hållbarhetsarbete och finansieringskostnad samt investerares krävda risk-premie för investeringar i företagsobligationer.

Pristagarnas tack

Pristagarna vill ge ett stort tack till både Handelshögskolan och Siemens Financial Services för att ha belönat dem med detta stipendium. De är så glada och stolta över att ha mottagit denna bekräftelse som gjort att allt deras arbete lite extra värt mödan. De fortsätter med:

- Som vi alla vet blir hållbarhet alltmer viktigt inom alla områden av finans och vi är glada att få ha varit en del av diskussioner och forskning i ämnet. Vi hoppas att vi i framtiden kommer att se ännu fler bidrag till forskningen inom hållbar finans och vi är glada att så många initiativ nu finns för att hjälpa oss att skapa en bättre framtid.

Handledare till uppsatsen var universitetslektor Catherine Lions. Det är första gången som det årliga uppsatspriset delas ut. Uppsatsen kan laddas ner från DiVA.