Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

Publicerad: 10 mar, 2016

Skadade knän studeras

NYHET 7000 svenskar har korsbandsskador som kan orsaka problem under lång tid. Charlotte Häger, fysioterapeut och forskare, Umeå universitet, berättar i SVT Västerbotten om bedömningen av när exempelvis elitidrottare kan gå tillbaka till sin sport efter rehabilitering.

Charlotte Häger är professor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering. Cirka 2 minuter in i programmet kan du se inslaget i Svt Västerbotten från hennes föreläsning om korsbandsskador på Idrottshögskolan. Inslaget sändes 10 mars 2016.

Charlotte och hennes tvärprofessionella forskargrupp arbetar bl.a. med avancerad rörelseanalys i lab för att utvärdera konsekvenser av främre korsbandsskada.

Redaktör: Lena Åminne