"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-08-18

Skadefri friidrott - hur ser det ut med skador bland våra unga friidrottare?

NYHET Under senare år har mycket uppmärksamhet riktats mot ungdomars idrottade och risken att tidigt få besvärliga belastningsskador som kan sätta stopp för en hel idrottskarriär. Jenny Jacobsson, Svenska Friidrottsförbundet, besöker Umeå den 29 september för att prata om skador inom friidrott och skadeförebyggande träning.

Jenny Jacobson har som sjukgymnast för Svensk Friidrott deltagit med landslaget vid flera mästerskap som OS, VM och EM. I dag jobbar hon som medicinsk koordinator på Svenska Friidrottsförbundet och forskar kring skador inom friidrott och hur dessa kan förebyggas.

Tisdag den 29 september arrangerar Idrottshögskolan tillsammans med SISU Idrottsutbildarna en föreläsning, "Skadefri friidrott", där Jenny Jacobsson kommer att prata om skador och förebyggande träning med fokus på frågorna - Hur ser det egentligen ut med skador bland våra unga idrottare och hur kan vi få till en förändring? Föreläsningen vänder sig till dig som är aktiv friidrottare eller tränare/ledare inom friidrott.

Till anmälan, anmälan sker senast den 22 septemberSkadefri friidrott

Redaktör: Anna-Karin Eriksson