"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-05-18

Skapat musik via datorer

NYHET Studenterna på Civilingenjörsprogrammet för Interaktion och Design har under kursen Mediesignaler skapat musik via datorer. Resultatet blev 11 olika melodier som fick delta i en elektronisk musikfestival där studenterna röstade på de olika bidragen.

– Syftet med projektet är att göra något på labb som blir verkligt. Det går att använda filter på väldigt många olika sätt men nu skapas toner, ljud och melodier och det blir något riktigt som man kan ta på, eller i alla fall lyssna på. Projektet är en del av kursen Mediesignaler, där studenterna arbetar med olika sorters signaler, men mest med ljud. Med hjälp av filter som svänger som stränginstrument har de skapat toner från olika sorters stränginstrument och sedan byggt låtar med dessa toner.

Arbetet pågick parallellt med andra kursmoment under 3,5 veckor och resulterade i 11 olika melodier, vardera cirka 1/2-1 minut långa. Studenterna tävlade sedan med sina låtar i en elektronisk musikfestival, där de fick rösta på de olika bidragen. Vinnare blev låten Square-y on Wayward Root som gjorts av Timmy Eklund. Hans bidrag fick ungefär 1/3 av alla röster.

Redaktör: Karin Fahlquist