"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-08-24

Slutspurt för internationellt Spare Time-projekt

NYHET I ytterligare någon vecka kan utställningen Spare Time ses på Bildmuseet, och på söndag är det skördedags i konstnären Åsa Sonjasdotters potatisland som har växt utanför Bildmuseets entré under utställningsperioden. Det internationella samarbetsprojektet med samma namn går också in i slutfasen när Nationalmuseet i Prag nu tar över stafettpinnen.

Utöver sin egen utställning om fritidsaktiviteter kommer Nationalmuseet i Prag, som också är projektägare, att visa ett antal utvalda verk från de utställningar som har visats i Umeå, Riga och Sofia under året. Bland annat kommer Gerd Aurells och Helena Wikströms verk Delta att ingå, och deras stora gröna fågeltorn som har visats i Bildmuseet under sommaren kommer alltså att byggas upp på nytt i Nationalmuseet i Prag.

– Det har varit ett väldigt stimulerande projekt. Särskilt roligt har varit att se hur projektets tema tolkats och fördjupats i fyra sinsemellan så olika institutioner och länder, säger Sofia Johansson som är en av de ansvariga intendenterna på Bildmuseet.

Också i Nationalmuseet i Prag kommer det att erbjudas konstpedagogiska verkstäder för ungdomar i anslutning till utställningen. Workshoparna leds av konstnärer från alla fyra deltagande länder. Den konstnär som representerar Sverige och Bildmuseet i Prag är Ida Hansson från Umeå.

– Mötet mellan konstnärer och museipersonal har varit väldigt värdefullt. Vi har fått nya kontakter och nya kunskaper om konstscenerna i de olika länderna, fortsätter Sofia Johansson.

Spare Time är ett delvis EU-finansierat samarbetsprojekt initierat av Nationalmuseet i Prag (Tjeckien). De andra parterna är Bildmuseet (Sverige), Nationalmuseet i Riga (Lettland) och Cultural Horizon 2007 Association (Bulgarien).Läs mer om projektet Spare TimeLäs om skördeeventet med Åsa Sonjasdotter sön 28 aug som nämns i ingressen. Och varmt välkommen att delta!

Utställningar

Riga: 20 maj – 26 juni 2011 Umeå: 6 juni – 4 september 2011 Sofia: 6 - 26 juli 2011
Prag: 6 september – 13 november 2011

Konstpedagogiska verkstäder

Riga: 19 - 29 maj 2011 Umeå: 7 - 15 juni 2011 Sofia: 23 juni - 2 juli 2011
Prag: 5 - 15 september 2011

Kontaktinformation

För ytterligare information eller intervju, kontakta gärna Sofia Johansson, Vik intendent Bildmuseet
E-post: sofia.johansson@bildmuseet.umu.se
Tel: 090-7865227

Redaktör: Helena Vejbrink