"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-05-25

Sommarens utställningar öppnar i Bildmuseet

NYHET På nationaldagen, måndag 6 juni, öppnar Bildmuseet tre nya utställningar. Här samsas verk som rör vårt förhållande till fritiden med drömlika fotografier och filmer om fåglar och vårt förhållande till vilda djur. Dessutom visas resultatet av ett samarbete mellan barn, konstnärer och en forskare. Sommarutställningarna invigs av Kulturnämndens ordförande Tomas Wennström.

Bildmuseet 6 juni – 4 september 2011

Pressvisning: Onsdag 1 juni kl 10
Vernissage: Måndag 6 juni kl 14

Spare Time

Utställningen Spare Time undersöker fritidens och fritidsaktiviteternas betydelse i människors tillvaro. Vad är det som gör att vi upplever välbefinnande och tillfredsställelse på vår fritid? Hur gör vi för att koppla av från arbete och vardagsansvar? De svenska och internationella konstnärer som medverkar är Gerd Aurell, Brice Bourdet, Christian Jankowski, Anna Lidberg, Roland Persson, Åsa Sonjasdotter, SpY och Helena Wikström.
Läs mer...

Edith Marie Pasquier: 13 983 birds

13 983 birds är titeln på den brittiska konstnären Edith Marie Pasquiers utställning på Bildmuseet denna sommar. Pilgrimsfalk, häger, rödhake, koltrast och rödstjärt är några av de fåglar vi möter i hennes poetiska fotografier, filmer och installationer. Paquier är passionerat intresserad av fåglar och av vårt förhållande till vilda djur. Flera av verken i denna hennes första separatutställning har anknytning till Sverige, som fotoserien Consider the Birds: On Intimacy, som tillkom under årets ringmärkning i Falsterbo. Utställningens titel, 13 983 birds, är också titeln på ett specifikt verk, en installation med utgångspunkt i ett aktuellt svenskt rättsfall.
Läs mer...

Alla har rätt till trygghet

Forskning är väl ingen konst? Professor Tommy Bergenheim, Umeå universitet, har träffat barn i olika åldrar för att berätta om sin forskning om hjärntumörer. Med hjälp av Kulturverkets konstnärer har barnens tankar om forskningen blivit konst. I utställningen Alla har rätt till trygghet ingår film, musik, bild, dans och performance.
Läs mer...

Redaktör: Helena Vejbrink